Close
Type at least 1 character to search
Back to top

Nygade

m
1-min
nygade5-web
nygade2-web
nygade4-web
2-min
3-min
nygade6-web
nygade3-web

For en privat kunde har vores team designet en bygning bestående af 19 udlejningsboliger i Nygade, beliggende i hjertet af Nykøbing Falster. Tidligere var Nygade karakteriseret ved at være en gade med huse, hvis oprindelse går mange år tilbage, og derfor er sammensat af forskellige materialer, højder og design af facader.
Målet var derfor at skabe en bygning, der ville fremstå som en naturlig del af gaden med et afdæmpet og moderne arkitektonisk udtryk.

Morten Bülow Arkitekter har valgt en bygningsstil, som inkluderer fire klassiske elementer: mursten, metal tagdækning, dannebrogsvinduer, samt kviste. Grundlaget for konstruktionen er de lyse mursten, der skaber den klassiske stil, som mange kender, men med et moderne tvist.

De 19 udlejningsboliger er udtænkt af bygherren som et privat alternativ til de almene boliger. Lejlighederne har derfor et relativt lille område med plads til en minimalistisk livsstil, med fokus på fællesskab. I stedet for to trappeopgange, har man valgt at lave en udendørs svalegang, som også er et område, hvor folk kan mødes.

Status

Igangværende

Størrelse

1.300 m²

Lokation

Nykøbing F.

År

2019 - 2020